Konya Ortognatik Cerrahi

    Çenelerin iskelet yapısında genetik veya sonradan oluşan sebeplerle bazı bozukluklar meydana gelebilir. Bu bozukluklar fonksiyonların düzgün bir şekilde gerçekleşmesini engelleyebilir. Estetik olarak da hoş kabul edilmeyen bir görüntüye yol açabilirler. Ortognatik cerrahi, çene iskelet yapısı bozukluğu olan hastalarda çiğneme, konuşma ve estetik görünümün iyileştirilmesi için uygulanan tedavi yöntemidir. Bu uygulamalar, hastaların fonksiyonel olarak sorunsuz ve iyi görünümlü çenelere, dolayısıyla da düzenli dişlere sahip olabilmeleri için yapılır.

    Konya ortognatik cerrahi ve çene ameliyatı hakkında detaylı bilgi için bizi arayabilir, Konya Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Sevtap Alp Aydoğdu’dan randevu alabilirsiniz.

    Ortognatik Cerrahi Nedir?

    Çenenin işlevsel ve estetik problemlerini ortadan kaldırmak için uygulanan cerrahi operasyonlara ortognatik cerrahi denir. Ortognatik cerrahi, ortodonti tedavileri ile birlikte yapıldığında, hastanın dişleri ve çenesinin işlevsel olarak sorunsuz ve estetik görünmesine olanak sağlar. Böylece hastalar üst veya alt çenelerinde meydana gelen sorunlara bağlı yaşadıkları olumsuzluklardan kurtulurlar.

    Ortognatik Cerrahi Neden Yapılır?

    Ortognatik cerrahi çene iskeletinde meydana gelen gelişimsel ve kalıtımsal problemlerin tedavi edilebilmesi için yapılır.

    Çene ile diş düzeni arasında doğrudan bir ilişki vardır. Yani çenede var olan bir sorun, dişlerin çene üzerindeki dizilimlerini de olumsuz etkileyebilir. Bu da yalnızca çenenin değil dişlerin de işlev kaybına (işlevselliğin azalmasına) yol açar. Yine çenedeki problemler yalnızca çenenin görünümünü değil dişlerin görünümünü de olumsuz etkiler. Dişler çene iskeleti problemleri sebebi ile çapraşık, düzensiz ve yamuk bir görünüme sahip olabilirler. Çene cerrahisi olarak da bilinen ortognatik cerrahi tüm bu olumsuzlukları önlemek amacıyla yapılır. Ortognatik cerrahiye genelde diğer ortodonti uygulamaları da eşlik eder. 

    Ortognatik Cerrahi Nasıl Yapılır?

    Ortognatik tedavi öncelikle dişlerin ve çenenin detaylı olarak muayene edilmesi ile başlar. Bu muayene sırasında elde edilen bulgular eşliğinde kişiye özel bir tedavi planı hazırlanır. Bu tedavi planı kapsamında önce hastaya bir süre ortodonti tedavisi uygulanır. Ortodonti tedavisi, ortognatik cerrahiden önce dişlerin ideal konumlarına getirilmesi için yapılır. Ortodonti tedavisinin nasıl ve ne kadar süre ile gerçekleşeceği hastanın dişlerinde bulunan probleme göre değişiklik gösterebilir.

    Ortodonti tedavisinden sonra ortognatik cerrahi işlemine geçilir. Ortognatik cerrahi genel anestezi altında gerçekleşen bir operasyondur. Tüm işlemler hekim tarafından özenle gerçekleştirilerek çenelerin ideal konumuna yerleşmesi sağlanır.

    Ortognatik Cerrahi Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

    Gerçekleşen ameliyatın kapsamına göre hastalar 1 ila 2 gün boyunca hastanede misafir edilebilir. Bu süre boyunca hastaların düzenli kontrolleri gerçekleştirilir. Yüzde meydana gelebilecek geçici şişmenin ve ödemin azaltılabilmesi için soğuk uygulama yapılır. Cerrahi müdahaleden iki gün sonra hastanın çeneleri özel bir lastik aracılığı ile birleştirilir. Bu lastikler iyileşme süreci kapsamında 2 haftaya kadar hastanın çenesinde kalmalıdır. Operasyonun kapsamına göre ortognatik cerrahi sonrası iyileşme süresi değişiklik gösterebilmektedir.

    Ortognatik Cerrahi Sonrası Beslenme Nasıl Olmalıdır?

    Ortognatik cerrahi alt çene, üst çene veya çenelerin her ikisi üzerinde gerçekleştirilir. Dolayısı ile iyileşme süreci boyunca katı gıdaların tüketilmesi kesinlikle önerilmez. İyileşme süreci boyunca hastalar sıvı gıdalar ile beslenir. Ameliyatın ikinci haftasında doktor kararı ile hastalar katı gıdalar da tüketebilirler. 

    Ortognatik Cerrahi Fiyatları Konya

    Ortognatik cerrahi ve ortodonti tedavisi kişiye özel olarak planlanır. Bu yüzden ortognatik cerrahi fiyatları kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

    Konya ortognatik cerrahi fiyatları ve diğer konular hakkında detaylı bilgi için bizi arayabilir, Konya Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Sevtap Alp Aydoğdu’dan randevu alabilirsiniz.


    Size nasıl yardımcı olabiliriz?